RECEPT MED FORMLER BRYGD NR: 17
BRYGGDATUM: 2014-08-16
Planerad Faktisk
ÖLETS NAMN: Davy's Pale Ale OG: 50 OG: 54
Lappdog brewery 2014
ÖLTYP: Pale Ale
Planerad Faktisk FG: 10
Volym: 27 L Volym: 23 L Uppskattad
BU: 40 Förjäsningsgrad: 81%
Vattenbehandling:
Kranvatten, ingen behandling Färg: 13,8162962962963 EBC
Extraktgivare (malt m.m.)
Sort: Mängd: grader ÖL: % (av total vikt )
Bamberg pilsnermalt 5,315 300 1595 98,9%
Rostat korn 0,060 200 12 1,1%
tal mängd (kg): 5,375 Kg Total grader ÖL: 1607
Teoretisk verkningsgrad ( x 85% ) = 1366 ÖL
Teoretisk OG: 51 Ö Teoretisk vol.: 27 L
HUMLE m.m.:
Sort: KL: % alfasyra: p/k: g/l: g (tot.): Koktid: BU:
Magnum 12,5 Planerad 0,373 9 60 14
Citra 14,8 0,315 7 60 14
Citra 14,1 0,496 11 20 7
0
STOPP Totalt g/l: 2,221 Totalt BU: 40
Bitterhumle % Vikt: 17% % BU: 35%
Smakhumle % Vikt: 22% % BU: 18%
Aromhumle % Vikt: 61% % BU: 13%
JÄST:
Sort: Safale US-05 Form: Torr Mängd: 11,5 g
BRYGGPROTOKOLL
Inmäsk (kl): 10.20.00 Jästtillsats (kl): 15.50.00 = 05.30.00 :h, min
RAST: TEMP: Start Stopp Tid,min: Tid kl:
Syra: 0
Protein: 0
Försockring: 65 10.20.00 11.20.00 01.00.00
Utmäskning: 75 11.20.00 11.35.00 00.15.00
LAKNING: Stopp: Tid,min: L / min:
Start: 11.35 11.55 0.20.00 1944,0
Volym: 27 L X OG: 46 Ö = 1242 ÖL
Ny vol : 27 L X Ny OG: 46 Ö V.grad: 77%
(ev. utspädning av vörten för att kompensera bortkokad vört )
= 1242 ÖL V.g 2 77%
UPPVÄRMNING TILL KOK:
Start kl: 12.00.00 Från temp: 70 grader
Kokstart kl: 12.55.00 Kokstopp kl: 14.00.00
Volym efter kok: L 23 L OG efter kok: Ö 54 Ö
EV. SPÄDNING AV STAMVÖRT: L
Kylning start kl: 14:00 Kylning stopp kl: 15:00
Slutvolym: 23 L Slut OG: Ö 54 Ö
JÄSNING: 15.40.00 pitschas TEMP: KÄRL:
Primär: 2014-08-16 20 º Plastdunk, 30 l
Torrhumling: 2014-09-03 60 g, Citra
Lagring: -
TAPPNING:
Datum: 2014-09-10 Kröjsning:
Primning: 3,5 g / 0,5 l Istappning:
Alkoholhalt Volym % (OG-FG X 0,132): % 5,8 %
Kom ihåg möjligheten att späda vörten till nästa bryggning. Koka upp 5 liter vatten som får svalna, att ha i reserv. Tillsätt efter uppmätt stamvörtstyrka / OG.
BRYGGDATUM: 2014-08-16
Planerad Faktisk
ÖLETS NAMN: Davy's Pale Ale OG: 50 OG: 54
Lappdog brewery 2014
ÖLTYP: Pale Ale
Planerad Faktisk FG: 10
Volym: 27 L Volym: 23 L Uppskattad
BU: 40 Förjäsningsgrad: 81%
Vattenbehandling:
Kranvatten, ingen behandling Färg: 13,8162962962963 EBC
Extraktgivare (malt m.m.)
Sort: Mängd: grader ÖL: % (av total vikt )
Bamberg pilsnermalt 5,315 300 1595 98,9%
Rostat korn 0,060 200 12 1,1%
tal mängd (kg): 5,375 Kg Total grader ÖL: 1607
Teoretisk verkningsgrad ( x 85% ) = 1366 ÖL
Teoretisk OG: 51 Ö Teoretisk vol.: 27 L
HUMLE m.m.:
Sort: KL: % alfasyra: p/k: g/l: g (tot.): Koktid: BU:
Magnum 12,5 Planerad 0,373 9 60 14
Citra 14,8 0,315 7 60 14
Citra 14,1 0,496 11 20 7
0
STOPP Totalt g/l: 2,221 Totalt BU: 40
Bitterhumle % Vikt: 17% % BU: 35%
Smakhumle % Vikt: 22% % BU: 18%
Aromhumle % Vikt: 61% % BU: 13%
JÄST:
Sort: Safale US-05 Form: Torr Mängd: 11,5 g
BRYGGPROTOKOLL
Inmäsk (kl): 10.20.00 Jästtillsats (kl): 15.50.00 = 05.30.00 :h, min
RAST: TEMP: Start Stopp Tid,min: Tid kl:
Syra: 0
Protein: 0
Försockring: 65 10.20.00 11.20.00 01.00.00
Utmäskning: 75 11.20.00 11.35.00 00.15.00
LAKNING: Stopp: Tid,min: L / min:
Start: 11.35 11.55 0.20.00 1944,0
Volym: 27 L X OG: 46 Ö = 1242 ÖL
Ny vol : 27 L X Ny OG: 46 Ö V.grad: 77%
(ev. utspädning av vörten för att kompensera bortkokad vört )
= 1242 ÖL V.g 2 77%
UPPVÄRMNING TILL KOK:
Start kl: 12.00.00 Från temp: 70 grader
Kokstart kl: 12.55.00 Kokstopp kl: 14.00.00
Volym efter kok: L 23 L OG efter kok: Ö 54 Ö
EV. SPÄDNING AV STAMVÖRT: L
Kylning start kl: 14:00 Kylning stopp kl: 15:00
Slutvolym: 23 L Slut OG: Ö 54 Ö
JÄSNING: 15.40.00 pitschas TEMP: KÄRL:
Primär: 2014-08-16 20 º Plastdunk, 30 l
Torrhumling: 2014-09-03 60 g, Citra
Lagring: -
TAPPNING:
Datum: 2014-09-10 Kröjsning:
Primning: 3,5 g / 0,5 l Istappning:
Alkoholhalt Volym % (OG-FG X 0,132): % 5,8 %
Kom ihåg möjligheten att späda vörten till nästa bryggning. Koka upp 5 liter vatten som får svalna, att ha i reserv. Tillsätt efter uppmätt stamvörtstyrka / OG.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar