söndag 13 april 2014

Dragonlady Brown Ale

Då har vi bryggt igen.

Denna gång blev det en Dragonlady Red Ale, som vi tror kommer att landa på c:a 4,8% ABV.
Bryggare Gabriella och Anna-Karin.

OBS Alla grå celler innehåller formler !RECEPTMED FORMLER
BRYGD NR:15
BRYGGDATUM:2014-04-12
PlaneradFaktisk
ÖLETS NAMN:Dragonlady Red AleOG:1050OG:1046
Lappdog brewery 2014
ÖLTYP:Irish red aleMG:
PlaneradFaktiskFG:1010
Volym:26LVolym:27L2014-02-10
BU:32Förjäsningsgrad:3%
Vattenbehandling:
Typ:g/L:g totalt:Färg:42EBC
Extraktgivare (malt m.m.)
Sort:Mängd:grader ÖL:% (av total vikt )
Pale ale malt, Viking4,000300120080,0%
Dar Crystal malt, Thomas Fawcott0,50026013010,0%
Choklad malt, weyermann0,100200202,0%
pilsner malt0,4003001208,0%
00,0%
00,0%
00,0%
00,0%
Total mängd (kg):5,000KgTotal grader ÖL:1470
Teoretisk verkningsgrad ( x 85% ) =1250ÖL
Teoretisk OG:48ÖTeoretisk vol.:1L
HUMLE m.m.:
Sort:KL:% alfasyra:p/k:g/l:g (tot.):Koktid:BU:
Target12,2Planerad0,546156020
#DIV/0!#DIV/0!
#DIV/0!#DIV/0!
Whitbread Golding Variety6,00,44412152
Target12,20,2196152
#DIV/0!#DIV/0!
Whitbread Golding Variety6,00,333950,5
Target12,20,164450,5
STOPPTotalt g/l:#DIV/0!Totalt BU:25
Bitterhumle % Vikt:#DIV/0!% BU:80%
Smakhumle % Vikt:#DIV/0!% BU:8%
Aromhumle % Vikt:#DIV/0!% BU:2%
JÄST:
Sort:Wyjeast 1028 London ale, activatorForm:FlytandeMängd:125ml
BRYGGPROTOKOLL
Inmäsk (kl):09:55Jästtillsats (kl):15:50=:h, min
RAST:TEMP:StartStoppTid,min:Tid kl:
Syra:0
Protein:0
Försockring:6409:5511:00#VALUE!
Utmäskning:
LAKNING:Stopp:Tid,min:L / min:
Start:11:0011:30300,9
Volym:26LXOG:60Ö=1560ÖL
Ny vol : 24LXNy OG: 60ÖV.grad:106%
(ev. utspädning av vörten för att kompensera bortkokad vört )
=1440ÖLV.g 298%
UPPVÄRMNING TILL KOK:
Start kl:11:35Från temp:58grader
Kokstart kl:12:55Kokstopp kl:14:00
Volym efter kok: L23LOG efter kok: Ö50Ö
EV. SPÄDNING AV STAMVÖRT: L
Kylning start kl:14:00Kylning stopp kl:14:45
Slutvolym:24LSlut OG: Ö52Ö
JÄSNING:TID: 15:25TEMP:KÄRL:
Primär:-19ºPlastdunk, 30 l
Sekundär:-
Lagring:-
TAPPNING:
Datum:Kröjsning:
Primning:Istappning:
Alkoholhalt Volym % (OG-FG X 0,132): %4,8%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar