OBS Alla grå celler innehåller formler ! RECEPT MED FORMLER
BRYGD NR: 20
BRYGGDATUM: 2014-09-06
Planerad Faktisk
ÖLETS NAMN: Hoppy Kölsch OG: 1045 OG: 1047
ÖLTYP: Kölsch, modifierad MG:
Planerad Faktisk FG: 1010
Volym: 27 L Volym: 27 L
BU: Förjäsningsgrad: 4%
Vattenbehandling:
Typ: g/L: g totalt: Färg: 11,09333333 EBC
Ingen
Extraktgivare (malt m.m.)
Sort: Mängd: grader ÖL: % (av total vikt )
Pilsnermalt 4,100 300 1230 85,4%
Munchener malt 0,400 300 120 8,3%
Vetemalt 0,300 280 84 6,3%
0 0,0%
0,0625 0 0,0%
0 0,0%
0 0,0%
0 0,0%
Total mängd (kg): 4,800 Kg Total grader ÖL: 1434
Teoretisk verkningsgrad ( x 85% ) = 1219 ÖL
Teoretisk OG: 45 Ö Teoretisk vol.: 1 L
HUMLE m.m.:
Sort: KL: % alfasyra: p/k: g/l: g (tot.): Koktid: BU:
Magnum 12,5 pellets 0,293 8 60 11
Target 12,2 kottar 0,301 8 60 11
0
citra 13,8 pellets 0,580 16 20 8
Nelson souvin 12,0 pellets 0,583 16 20 7
0
citra 13,8 0,870 23 5 3
Nelson Souvin 12,8 0,625 17 5 2
STOPP Totalt g/l: 3,251 Totalt BU: 40
Bitterhumle % Vikt: 9% % BU: 28%
Smakhumle % Vikt: 18% % BU: 20%
Aromhumle % Vikt: 18% % BU: 8%
JÄST:
Sort: Kölsch (Wyeast 2565) Form: Liquid Mängd: 0,125 L
BRYGGPROTOKOLL
Inmäsk (kl): 10.20 Jästtillsats (kl): = :h, min
RAST: TEMP: Start Stopp Tid,min: Tid kl:
Syra: 0
Protein: 0
Försockring: 63 10.20 11.20 01.00
Utmäskning: 78 11.20 11.35
LAKNING: Stopp: Tid,min: L / min:
Start: 11.35 11.52 00.17 2329,4
Volym: 27,5 L X OG: 45 Ö = 1237,5 ÖL
Ny vol : 24 L X Ny OG: 38 Ö V.grad: 86%
(ev. utspädning av vörten för att kompensera bortkokad vört )
= 912 ÖL V.g 2 64%
UPPVÄRMNING TILL KOK:
Start kl: 11.57 Från temp: 65 grader
Kokstart kl: 12.17 Kokstopp kl: 13.18
Volym efter kok: L 26 L OG efter kok: Ö 47 Ö
EV. SPÄDNING AV STAMVÖRT: 2 2 L
Kylning start kl: 13.20 Kylning stopp kl: 14.30
Slutvolym: 28 L Slut OG: Ö 43,68193766 Ö
24
JÄSNING: TID: TEMP: KÄRL:
Primär: 15.25 - 20 º Plastdunk, 30 l
Sekundär: -
Lagring: -
TAPPNING:
Datum: 2014-09-25 Kröjsning:
Primning: Msucavadosocker Istappning:
Alkoholhalt Volym % (OG-FG X 0,132): % 4,9 %
Tillsatte Clarity Ferm tillsammans med jästen. Clarity Ferm påstås ta bort köldgrumling och reducera mängden gluten i ölet.
BRYGD NR: 20
BRYGGDATUM: 2014-09-06
Planerad Faktisk
ÖLETS NAMN: Hoppy Kölsch OG: 1045 OG: 1047
ÖLTYP: Kölsch, modifierad MG:
Planerad Faktisk FG: 1010
Volym: 27 L Volym: 27 L
BU: Förjäsningsgrad: 4%
Vattenbehandling:
Typ: g/L: g totalt: Färg: 11,09333333 EBC
Ingen
Extraktgivare (malt m.m.)
Sort: Mängd: grader ÖL: % (av total vikt )
Pilsnermalt 4,100 300 1230 85,4%
Munchener malt 0,400 300 120 8,3%
Vetemalt 0,300 280 84 6,3%
0 0,0%
0,0625 0 0,0%
0 0,0%
0 0,0%
0 0,0%
Total mängd (kg): 4,800 Kg Total grader ÖL: 1434
Teoretisk verkningsgrad ( x 85% ) = 1219 ÖL
Teoretisk OG: 45 Ö Teoretisk vol.: 1 L
HUMLE m.m.:
Sort: KL: % alfasyra: p/k: g/l: g (tot.): Koktid: BU:
Magnum 12,5 pellets 0,293 8 60 11
Target 12,2 kottar 0,301 8 60 11
0
citra 13,8 pellets 0,580 16 20 8
Nelson souvin 12,0 pellets 0,583 16 20 7
0
citra 13,8 0,870 23 5 3
Nelson Souvin 12,8 0,625 17 5 2
STOPP Totalt g/l: 3,251 Totalt BU: 40
Bitterhumle % Vikt: 9% % BU: 28%
Smakhumle % Vikt: 18% % BU: 20%
Aromhumle % Vikt: 18% % BU: 8%
JÄST:
Sort: Kölsch (Wyeast 2565) Form: Liquid Mängd: 0,125 L
BRYGGPROTOKOLL
Inmäsk (kl): 10.20 Jästtillsats (kl): = :h, min
RAST: TEMP: Start Stopp Tid,min: Tid kl:
Syra: 0
Protein: 0
Försockring: 63 10.20 11.20 01.00
Utmäskning: 78 11.20 11.35
LAKNING: Stopp: Tid,min: L / min:
Start: 11.35 11.52 00.17 2329,4
Volym: 27,5 L X OG: 45 Ö = 1237,5 ÖL
Ny vol : 24 L X Ny OG: 38 Ö V.grad: 86%
(ev. utspädning av vörten för att kompensera bortkokad vört )
= 912 ÖL V.g 2 64%
UPPVÄRMNING TILL KOK:
Start kl: 11.57 Från temp: 65 grader
Kokstart kl: 12.17 Kokstopp kl: 13.18
Volym efter kok: L 26 L OG efter kok: Ö 47 Ö
EV. SPÄDNING AV STAMVÖRT: 2 2 L
Kylning start kl: 13.20 Kylning stopp kl: 14.30
Slutvolym: 28 L Slut OG: Ö 43,68193766 Ö
24
JÄSNING: TID: TEMP: KÄRL:
Primär: 15.25 - 20 º Plastdunk, 30 l
Sekundär: -
Lagring: -
TAPPNING:
Datum: 2014-09-25 Kröjsning:
Primning: Msucavadosocker Istappning:
Alkoholhalt Volym % (OG-FG X 0,132): % 4,9 %
Tillsatte Clarity Ferm tillsammans med jästen. Clarity Ferm påstås ta bort köldgrumling och reducera mängden gluten i ölet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar