Lappdog brewery
Kvällen innan, tappar upp vatten
08:30 Börjar värma vatten
Mäter upp malt.
Pilsnermalt 4 kg
Pale alemalt 1 kg
Chokladmalt (Carapils) 0,055 kg
10:10 Inmäskning 76° C, 13 l vatten, blev litet för hög temperatur, c:a 70° C
10:25 tillsätter 2 l kallt vatten kyler till 65° C
10:30 Mäskningen rullar på
Kvällen innan, tappar upp vatten
08:30 Börjar värma vatten
Mäter upp malt.
Pilsnermalt 4 kg
Pale alemalt 1 kg
Chokladmalt (Carapils) 0,055 kg
10:10 Inmäskning 76° C, 13 l vatten, blev litet för hög temperatur, c:a 70° C
10:25 tillsätter 2 l kallt vatten kyler till 65° C
10:30 Mäskningen rullar på

11:30 Höjer temperaturen i kärlet inför lakningen
11:40 Lakning startar
12:00 Större delen av vörten på spisen, värmning börjar
12:40 Braständaren ilagd, vörten 80° C
13:15 Kokstart
13:30 Första humlegivan, Citra 14,9 alpha, 17 g
13:40 inser att det blev för mycket humle, lyfter ur 5 g
14:25 Kylspiral läggs i, andra humlegivam, Citra 9 g, NZ Cascade 10 g
14:40 Tredje humlegivan, Citra 7 g, NZ Cascade 7 g
14:41 kokstopp, kylning startar
15:43 Jästen pitchas i
15:50 OG 1055, 20° C
16:30 Jäskärlet nedtaget till källaren, 21 - 22° C
17.00 Stänger av elementet i källarkontoret
För vidare info, se jäsloggen
11:40 Lakning startar
12:00 Större delen av vörten på spisen, värmning börjar
12:40 Braständaren ilagd, vörten 80° C
13:15 Kokstart
13:30 Första humlegivan, Citra 14,9 alpha, 17 g
13:40 inser att det blev för mycket humle, lyfter ur 5 g
14:25 Kylspiral läggs i, andra humlegivam, Citra 9 g, NZ Cascade 10 g
14:40 Tredje humlegivan, Citra 7 g, NZ Cascade 7 g
14:41 kokstopp, kylning startar
15:43 Jästen pitchas i
15:50 OG 1055, 20° C
16:30 Jäskärlet nedtaget till källaren, 21 - 22° C
17.00 Stänger av elementet i källarkontoret
För vidare info, se jäsloggen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar